Don't have an account? To participate in discussions consider signing up or signing in
facebook connect
Sign-up, its free! Close [x]

Benefits

  • okay Create lasting relationships with other like minded women.
  • okay Blogging, let your voice be heard!
  • okay Interact with other women through blogs,questions and groups.
  • okay Photo Album, upload your most recent vacation pictures.
  • okay Contests, Free weekly prize drawing.
  • okay Weekly Newsletter.


London kao prestonica  Engleske ujedno je najveći grad Ujedinjenog kraljevstva i po svojoj površini je najveća urbana zona u Evropskoj Uniji. Osnovali su ga Rimljani davne 43 godine p.n.e. u močvarnom području reke Temze. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji u Londonu se nalaze brojni kulturno-istorijski spomenici poput: London tauer-a, Kraljevske botaničke bašte, Vestminsterske palate, crkve sv. Margarite, Grinič, Bakingemska palata, stadion Vembli, Nacionalna galerija, Brtanski muzej, Britanska biblioteka itd.
Let Beograd-London predstavlja jednu od najprometnijih destinacija kada je u pitanju avio saobraćaj kod nas. Air Serbia i Wizzair lete direktno za britansku prestonicu, dok sa ostalim avio-kompanijama kao što su : Turkish airliens, Alitalia, Lot, Lufthansa, Airberlin, Austrian morate da presednete u nekoj od evropskih metropola.

!pic(image description)!

 Cena povratne karte Beograd London
Cene povratne karte Beograd-London kreće se od 322€ - 556€ u zavisnosti od avio-prevoznika, mesta presedanja i aerodroma na koji avion sleće u Londonu. Pa tako ako se odlučite za Turkish airliens Vaša povratna karta će iznositi 322€, sa Alitalia-333€, Lufthansa-513€, LOT-514€, Austrian-556€. Ako putujete domaćom avio-kompanijom Air Serbia najjeftinija povratna karta će Vas izaći 300€ u zavisnosti od termina kada putujete.

Beograd London direktan let
Direktne linije na destinaciji Beograd-London imaju Air Serbia i Wizzair.

Trajanje leta Beograd London
Let na relaciji Beograd-London traje 3h ukoliko putujete direktno, u slučaju presedanja sve zavisi od toga koliko se čeka na aerodromu na kom se vrši presedanje. Ako ste se zbog cene avio-karte odlučili za Turkish airliens, sa presedanjem u Istanbulu, Vaše putovanje će trajati 16h i 15min, a najbrže se stiže avio-kompanijom Austrian, za svega 4h i 10 min sa presedanjem u Beču. Alitalijom stižete za 5 h i 55 minuta uz presedanje u Rimu, Air France-om za 4 h i 25min sa presedanjem u Parizu, LOT-om za 9 h uz presedanje u Varšavi, airberlin-om za 5 h i 20 min uz presedanje u Frankfurtu.

Beograd London razdaljina
Beograd je od Londona udaljen 2045km, pa Vam je svakako najbrže i najjeftinije rešenje da koristite avio-saobraćaj.

Vremenska razlika Beograd London
Vremenska razlika između Beograda i Londona je 1h, odnosno u Britanskoj prestonici je jedan sat manje nego u Srbiji.

Aerodromi:
London ima čak pet aerodroma: Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton i London City.  

Heathrow je glavna i najveća zračna luka u Velikoj Britaniji, sa nezamislivim brojem sadržaja i najvišim nivoom usluga. Godišnje opsluži neverovatnih 69.000.000 putnika i po ovom parametru drži titulu najvećeg aerodroma na svetu. U dugogodišnjem je planu izgradnja treće piste kao i šestog terminala što bi povećalo kapacitet aerodroma na 115 miliona putnika godišnje. Aerodrom Heathrow je povezan sa 160 destinacija širom sveta i sa preko 90 aviokompanija. Od centra Londona udaljen je 24 kilometra i sa njim je kao i sa drugim delovima Britanije povezan savršenom mrežom saobraćajnica, kao i brzom prugom. Ovaj britanski aerodrom datira još iz 1930. godine, kada je egzistirao kao manji privatni aerodrom. Sudbina mu se menja ratne 1944. godine kada ga preuzima kraljevsko Ministarstvo odbrane, a 1946.godine zvanično postaje civlni aerodrom.

Gatwic je takođe veliki međunarodni aerodrom koga uglavnom koriste čarter i lou-kost kompanije. 2008. godine preko njega je saobraćalo 34.205.887 putnika. Nalazi se na 47 kilometara južno od Londona i baza je za Britiš Ervejz, Air Lingues, Izidžet i Verdžin Atlantik.  

Aerodromi Stansted i Luton služe za kraće regionalne letove, a London City je okrenut uglavnom poslovnim korisnicima i vlasnicima privatnih aviona.

!pic(image description)!

saznajte vise na portalu [Link Removed] 


Unionaviokarte, Your links have been removed, please consider upgrading to premium membership.
Member Comments

About this author View Blog » 
author